in continuo

pohajalkine pisarije o vsem mogočem in nemogočem

Študent se uči na univerzi

Zapisano pod: Domovina Tagi: — pohajalka ob 15:25, 13.01.2016

potlej pa doma študira in napenja sive celice. Na univerzi se namreč nauči več kot je potrebno za izpite. Najprej se nauči, da potrebuje diplomo zato, da mu ne bo treba vse življenje delati. Potlej se nauči, da mu lahko diplomo napiše kdorkoli, lahko pa jo tudi enostavno preplonka. Slednjič pa se nauči, da si bo najlepše postlal z največ denarja v javnem sektorju, o dodatkih je beseda.

Če študent študira in diplomira po zgledu univerzitetnih in političnih elit, potlej ne more biti drugače, kot da bo vse življenje na preži, torej v stalni pripravljenosti, da bo pokasiral še kakšen dodatek. Delati pa mu menda ne bo treba več, saj si lahko vsako opravljeno delo, ki sicer sodi v delokrog, obračuna posebej, kot dodatek, avtorsko pogodbo, sodelovanje v projektni skupini, vodenje, organiziranje ipd.

Ne, za plačo pa mu ne bo treba delati, ker niti ne bo imel časa, ker bo še med dopustom v stalni pripravljenosti, da mu kdo ne zasede pisalne mize v javnem sektorju. Seveda je dela v javnem sektorju toliko, da se poleg zaposlencev pošlepa na javnem denarju še cela množica ‘avtorjev’ v zaključenih skupinah.

Da ni denarja, je ena velika farsa. Morda burleska. Morda žaloigra. Denarja je še vedno dovolj in preveč. Problem je, da ga ni za vse dovolj, nekateri bi tudi … ga dobili, ga dobivali … pa ga ne bodo, ker niso pri političnih koritih. Ljudstvo bo pokrilo finančne luknje, nahranilo lačne otroke in plačalo operacije v tujini.

Bi moral kdo odstopiti? Zakaj pa, saj ni nihče ničesar ukradel, če je bil posiljen z dodatkom za stalno pripravljenost. Neupravičeni dodatki pač niso razlog za hujše sankcije, tako pravi celo predsednik vlade, g. Cerar. Nekdanji profesor, učitelj in po službeni dolžnosti najvišji branilec pravne države. No, vsaj tak program je imel nekoč, ko je kandidiral za predsednika vlade. Morda se zaveda nezaposljivosti politikov in visokošolskih učiteljev, zato jim bo omogočil, da ostanejo, da učijo in ministrujejo kot doslej.

  • Share/Bookmark
 

4 komentarjev

avtor stricmarc

13.01.2016 @ 19:21

Kaj pa naj naredi Cerar? Tvega razpad koalicije in predčasne volitve? Sicer pa je tudi on znal v času, ko še ni bil predsednik, kaj zaslužiti. Znajti se, to je vrlina Slovencev. vsakemu, ki ga poznam, bi lahko našel kakšen očitek iz področja iznajdljivosti. Kdor bo pri nas onemogočil tovrstno kulturo, ne bo dolgo na oblasti, Že pri samih davčnih blagajnah je bil vik in krik. Pojave, kot so predavanja, prepisovanje diplom, goljufanje pri izpitih, kupovanje akademskih nazivov, popravljanje plač itd., se pravzaprav obelodani in malo napihne le za politične potrebe obračunov. In ne zato, da bi pojav izkoreninili.Ta zadnji del mene žalosti.

avtor Pohajalka

14.01.2016 @ 06:28

Ja, žalostne burleske so to. Takšni dogodki, ali pa morda razkritja javnih tajn, služijo ohranjanju ravnovesja, prizemljevanju tistih, ki preveč dvignejo glave.
Slovenci smo enaki verjetno vsaj od preseljevanja slovanskih narodov in bomo takšni ostali, to nas kvalificira za Slovence, da smo stalno proti neki imaginarni vladi. Tudi politični akterji se ne spreminjajo v času in narod si mora pomagati sam že od nekdaj.
Cerarja pa seveda definirajo njegova ravnanja in besedovanja. Časa za skrbno proučevanje in tiščanja glave v skrite kamre ni, ker že stojijo v vrsti, njegovi nasledniki.

avtor opazovalka

16.01.2016 @ 10:09

Spoštovana POHAJALKA, vaše razmišljanje je zadetek v polno!
Na žalost se v dolini Šentflorjanski ne bo zgodilo nič, mali človek bo še naprej sadil svoj krompir za preživetje in poslušal, da si je vsega sam kriv, ker se v življenju pač ni znašel, pa bi se lahko, in sicer, po vašem lepo opisanem vzorcu.
Denarja je dovolj, samo za sodobne hlapce na minimalcu in upojence s polno delovno dobo ga ni, po osmih letih padanja pokojnin pod prag revščine, nam bodo letos navrgli kafe ali dva.
“Navadni” državljani, rojeni po drugi svetovni vojni zelo dobro poznamo zametke elit, ki so na podlagi tako resničnih, še več pa lažnih zaslug, zavzemali oblast, potomce le teh pa narod voli še danes,(osebno ne podpiram niti desnice). Partija jih je dvignila v nadljudi, vzorec večvrednosti se prenaša naprej, in ne glede na njihove dejanske sposobnosti, so jim bila in so jim še, odprta vsa vrata.
V dekadenci, ko vlada lastni narod žre, ne more imeti prihodnosti.

Lep dan!

avtor pohajalka

23.01.2016 @ 11:29

Opazovalka, verjetno opaziš, da vlada sploh ne žre lastnega naroda, saj se sam gloda.

Jaz se vprašam, zakaj se sploh nekdo pusti podkupiti, recimo z neupravičenim dodatkom, saj je s tem dal svojo dušo in telo v suženjski odnos. Prodal se je za tistih nekaj penezov in nikoli več ne bo svoboden.

V basnih in pravljicah se naši otroci učijo, kako je s tem, ko se dušo proda hudiču.

lp

RSS vir za komentarje na objavo.

Trenutno obrazec za komentarje ni dosegljiv.

 

Blog in continuo | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |