in continuo

pohajalkine pisarije o vsem mogočem in nemogočem

Pozitivne afere, tokrat Zanoškar

Zapisano pod: Domovina Tagi: , , — pohajalka ob 08:29, 29.01.2014

Pozitivni Sloveniji se ne obeta še kmalu konca afer – tokrat je v paci Zanoškar skupaj s svojima sinovoma. Posebnost tokratne je ‘nisem vedel’, v resnici pa se je ata obnašal prav po slovensko starševsko. Pa je sploh važno, ali je poslanec oz. župan vedel kaj delata otroka in kje oz. če eden dela ‘nič’ in le telefonira v njegovem stanovanju? Ugotavljanje ‘razsvetljenja’ sploh ne bi smelo biti v igri, pomemben je namreč denar, korist, ki je bila dosežena prek javne funkcije.

Denar bi bilo treba povrniti davkoplačevalcem, to je tisto, hkrati pa je ta logični zahtevek tako zelo naiven in nerealen, da to povprečnemu državljanu sploh na misel ne pride. Žalostno je to pri politiki, ki jo merijo državljanske oči, da je pogled na ravnanja politikov le z ene strani pri denarju, na strani politike. Mnogim bi nam prišel prav dodatek za ločeno življenje, terenski dodatek, stanovanje – kaj bi ne dali te dodatke kar avtomatsko vsem, vsaj tistim zaposlenim, ki delajo za minimalno plačo!?

Zato lahko politika manipulira narod, onegavi med seboj, deli narod, ta pa se izčrpava in izlaja drug na drugega, tako politika podpihuje skrajništvo levih, desnih, pobarvanih in krvavih. Narod prav kliče po zlorabi, zato ima politika mir v svoji demokraciji. Še mesečne karte za vožnjo na delo je treba ukiniti, pa odmor za malico, saj je vse to vedno bolj privilegij zelo izbranim enakim med enakimi.

PS odločitve o usodi svojega poslanca še ni sprejela.

Medtem ko se razvija afera Zanoškar, bo v parlamentarni interpelaciji Omerzel reci in piši petnajst ur. Vse te ure, nadure in svetovalni efekti bodo padli v breme davkoplačevalcev. Pravi način za ugotavljanje ministrskih ali poslanskih napak, ki potegnejo za seboj denar, bi morala obravnavati neodvisna institucija, saj ni realno, da bi včerajšnji najboljši ‘frendi’ danes zmogli distanco … Vrana vrani ne izkljuje oči, koalicija je odločno stopila skupaj v bran ‘enemu svojih’.

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev

avtor lordwales

31.01.2014 @ 19:46

Jabolko ne pade daleč od drevesa, res ne.

avtor pohajalka

7.02.2014 @ 16:22

In iz njegovega semena zrase nova jablana z jabolki.

Je potemtakem kriva genetika in dednost? :P

RSS vir za komentarje na objavo.

Trenutno obrazec za komentarje ni dosegljiv.

 

Blog in continuo | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |