in continuo

pohajalkine pisarije o vsem mogočem in nemogočem

Koalicija, vsa lepa in polikana

Zapisano pod: Domovina Tagi: , , , — pohajalka ob 19:51, 13.01.2014

Po nekaj tednih od zahtev po sklenitvi nove koalicijske pogodbe, se ponavlja mučno usklajevanje koalicijskih partnerjev pri skupnih izhodiščih nove, pa še stare niso realizirali. Vrhovna politika ima dosti dela sama s seboj in zase, v mukah, da se zanjo čim manj spremeni, po možnosti nič. Od obljubljenih predčasnih volitev nič, teša ne damo, podjetij v državni lasti tudi ne, ne ostane več dosti omembe vrednega, kar bi bilo mogoče stlačiti v koalicijsko pogodbo.

Obeta pa se uskladitev koalicijskih strank, da se napiše poseben zakon o reviziji TEŠ 6, ker da je treba poiskati odgovorne za vse dražjo investicijo, menda bi postopek moral vključevati tudi t.i. forenzično revizijo. Če bo zakonski postopek izpeljan, bo tik-tak minilo nekaj let do objave izvedbenega pravilnika in vseh potrebnih uredb za izvajanje tako zahtevnega revizijskega zakona.

Največji kamen spotike pri dogovarjanjih prvakov koalicije je prav razčiščevanje TEŠ 6, zato je poteza umika le-te iz pogodbe najboljša ta hip, da se premaknejo vrhovni politiki vsaj za ped naprej.

Koalicija se zavzema tudi za to, da čim prej zapolni izpraznjeni ministrski mesti. Še vedno se namreč išče ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo ter ministra za zdravje. Domnevno se predsednica vlade pogovarja s posameznimi kandidati, pozivi k rekonstrukciji vlade pa so za spoznanje umirjenejši.

Še pred tipkanjem koalicijske pogodbe je Erjavec že pridobil premierkino zagotovilo, da se ne bo posegalo v pokojnine, pričakuje, da bo to zapisano v pogodbi. Glede na to, da proračuna za leti 2014 in 2015 ne predvidevata nižanja pravic na področju pokojninskega zavarovanja, ne bi smela biti težava, da to zavezo navedejo tudi v koalicijski pogodbi. Erjavec si lasti zasluge za dosežek, ki je bil že pred časom dosežen.

Ni pa še niti ustnega dogovora o ustavitvi TEŠa, niti še ni doseženega dogovora katera podjetja gredo na seznam podjetij za prodajo. SOD pripravlja za TEŠ 6 strategijo, ki zahteva več napora.

Malo so se uspeli dogovoriti in malo gradiva bo tako predstavljenega poslancem koalicije, strankarska pričakovanja se niso izpolnila. Seveda pa ima Erjavec (kdo drugi) zagotovila, da bodo v roku dveh ali treh mesecev natančno določili, katera podjetja bodo privatizirali. Pogledi o umiku države iz podjetij so v koaliciji različni, eni zagovarjajo širši umik države iz lastništva podjetij, drugi so previdnejši.

Končno je postalo tudi nekaterim politikom najvišjega ranga jasno, da se država mora umakniti, ker se ni izkazala za dobro upravljavko premoženja. Zahteve so po preglednosti, ki bi jo zagotovili javni razpisi in nadzorni organi. Razpise bo seveda pisala država sama sebi, nadzorne organe bo pa tudi sama sebi imenovala. Pa še v koalicijsko pogodbo nimajo namena zapisati tega dogovora.

Po enem kolegijskem dnevu vrhovne politike, ko so se dogovorili edinole o tem, da se niso dogovorili in bodo tečne točke preprosto črtali iz pogodbe, bi bilo modro dogovorno skleniti še bistveno sestavino neopravljenega dela – kdo ga bo plačal, ta izgubljeni dan?

Januarska anketa Dela je pokazala, da se podpora parlamentarnim strankam praktično ni spremenila, pač pa je zadovoljstvo z delom vlade večje, kot je bilo pred mesecem dni. Še vedno je SD stranka z največjo podporo, sledita ji SDS in PS. Če za parlamentarne stranke ni velikih sprememb, pa so bistven premik doživele zunajparlamentarne stranke.

  • Share/Bookmark
 

4 komentarjev

avtor stricmarc

13.01.2014 @ 21:06

Prodaja državnih deležev v gospodarstvu ni tako enostavna, kot je videti. V večini primerov gre za deleže KAD in SOD. SOD ( slovemnska odškodninska družba ) je bila ustanovljena predvsem z namenom, da poplačuje denacionalizirane oškodovance. Kad pa je bil razumljen kot naložba v pokojninski sklad in zato ima Erjavec prav, da se buni. S prodajo deležev obeh družb bo moral proračun v celoti prevzeti obveze denacionalčizacije in pokojnin. Kakšne so obveze do denacionalizirancev, se bo molčalo. O obveznostih proračuna pa se bo razpisovalo s ciljem priprave na novo pokojninsko reformo, ki bi z daljšanjem delovne dobe in nižanjem pokojnin razbremenjevala proračun in silila zaposlene v krepitev ostalih pokojninskih stebrov zasebnega podjetništva.

avtor Rak

13.01.2014 @ 21:12

Če kdo, nas bodo tile sedanji vladni rokomavhi res dokončno spravili na kant. Državo si res predstavljajo kot otroški peskovnik, to kar pa omenja stric Marč glede Soda in Kada, pa enostavno ignorirajo.

avtor pohajalka

16.01.2014 @ 07:35

Stric Marč, verjetno bodo šle kupnine od državnih gospodarskih deležev denacionalizirancem in v pokojnine. Vsaj prav bi bilo tako, da se prvenstveno poplačuje dolgove. O reformah pa je večinoma že doseženo prepričanje večine, da so potrebne.

Za krepitev pokojninskih stebrov iz zasebnega podjetništva pa bo treba vsaj ustaviti financiranje in sofinanciranje dozdajšnjih podpirancev, da se zagotovi izenačenost v gospodarskih pogojih.

Espeji bodo sicer potonili tako na brzino, kot so se ustanavljali ob tistih nekaj jurjih državne participacije.

avtor pohajalka

16.01.2014 @ 07:37

Rak, prav mogoče je, da bo denar od prodaje državnega premoženja ‘pomalican’ v zaključenih družbah vrhovne politike.

Zato se pa tako dajejo okrog tega, ali prodati ali ne – ne morejo vsi pristaviti piskrčka … in se zavlačuje, da bi še neizbranci prišli na svoj račun.

RSS vir za komentarje na objavo.

Trenutno obrazec za komentarje ni dosegljiv.

 

Blog in continuo | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |