in continuo

pohajalkine pisarije o vsem mogočem in nemogočem

Konoplja, marihuana

Zapisano pod: Domovina Tagi: , — pohajalka ob 16:17, 13.12.2013

Slovenski konopljin socialni klub je uspel do danes, ko se izteče rok, zbrati dovolj podpisov pod predloge treh zakonov:

o samozdravljenju,
o konoplji in
o osnovnem bivanju,

Zakonske predloge skupaj s podpisi vložili v državni zbor predvidoma 23. decembra. Za zakon o samozdravljenju so zbrali okoli 8800 podpisov, pod zakon o konoplji več kot 10.000, podpise pod zakon o osnovnem bivanju pa je prispevalo dobrih 8000 volivcev.

Predsednik državnega zbora Janko Veber je rok za zbiranje podpisov določil sredi oktobra, iztekel pa se bo danes. Za vložitev zakonskega predloga v zakonodajni postopek zadostuje 5000 podpisov.

Predlog zakona o samozdravljenju sicer predvideva, da bi se lahko vsak sam odločal, s katerimi zdravili in zdravilnimi rastlinami se bo zdravil, v ta namen pa bi imel pravico gojiti katerokoli rastlino, v kolikor je ne bi prodajal.

Zakon o konoplji, ki ga predlaga Slovenski konopljin socialni klub, bi dovolil uporabo konoplje v industrijske in zdravstvene namene. Dovoljeno bi bilo tudi gojenje konoplje v omejenih količinah za lastne potrebe.

Predlog zakona o osnovnem bivanju pa določa, da bi lahko osebe, ki javnemu podjetju za uporabo javnih storitev dolgujejo denar, dolgove odplačale s prostovoljnim delom v javnem podjetju. Prav tako bi lahko po tem zakonskem predlogu vsak v brezplačen najem za pridelavo hrane dobil javno zemljišče.

Verjetno je le še vprašanje časa, ko bo konoplja ’sproščena’, dekriminalizirana, a na veliko je ne bo še kmalu mogoče gojiti, sploh pa ne na javnih zemljiščih, namenjenih za pridelavo hrane. Gotovo bo število sadik vsaj podzakonsko določeno in predpisano varovanje pred tistimi, ki bi jo raje rabutali kot pridelali sami.

Za odkrivanje nasadov konoplje se v naši državi porabi veliko davkoplačevalskega denarja. Antidepresive in protibolečinske medikamente se predpisuje na veliko kot nekoč vitamine in antibiotike. Antidepresivi ali protibolečinske tablete podobno kot konoplja ne zdravijo. Sploh antidepresivi učinkujejo podobno kot konoplja v zmernih dozah: boli za spoznanje manj (psihično ali fizično), se pa človek manj sekira.

Mogoče pa je, da konoplja ali podobni ‘dodatki prehrani’ res zdravijo, pravijo ljudje, da je vse v glavi.

  • Share/Bookmark
 

Brez komentarjev

Še brez komentarjev.

RSS vir za komentarje na objavo.

Trenutno obrazec za komentarje ni dosegljiv.

 

Blog in continuo | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |