in continuo

pohajalkine pisarije o vsem mogočem in nemogočem

Gospodarski kriminal

Zapisano pod: Domovina Tagi: , , , , — pohajalka ob 08:06, 11.12.2013

Minister za obrambo Roman Jakič je na službeni poti v Moskvi, ki jo je brez vednosti kriminalistov podaljšal za en dan. Domov v Slovenijo bi se moral vrniti sinoči, danes zjutraj pa bi ga morali na njegovem domu presenetiti že ob 6. uri zjutraj kriminalisti.

Po Ljubljani poteka več hišnih preiskav v zvezi s sumom gospodarskega kriminalna, med preiskovanimi pa je tudi minister Jakič kot bivši direktor Zavoda Tivoli. Hišne preiskave potekajo tudi v Stožicah, na podjetjih Grep in Zavod Tivoli. Preiskava je osrediščena na poslovanje med temi tremi podjetji in MOLom, tam pa hišnih preiskav tokrat ni, šlo pa naj bi za projekt Stožice.

Današnje aktivnosti so po besedah kriminalistov usmerjene v preiskovanje gospodarskih kaznivih dejanj na škodo gospodarske družbe iz Ljubljane. Preiskava, ki jo usmerja specializirano državno tožilstvo, poteka v smeri utemeljitve sumov storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, za katerega je zagrožena kazen zapora do osem let in preslepitve pri pridobitvi posojila ali ugodnosti, za katerega je zagrožena kazen zapora do treh let.

Ker Jakiča ni bilo doma, je preiskovalce v hišo spustila žena, pridružil pa se jim je tudi odvetnik. Takšnole preiskovanje v odsotnosti preiskovanega subjekta je pa res zanimiva reč, morda bomo davkoplačevalci znova plačevali na obroke, tokrat novo odškodnino.

Mimo uradnih virov so kriminalisti nacionalnega preiskovalnega urada dobili potrebne podatke za sum storitve kaznivega dejanja v današnjih hišnih preiskavah dobili iz dokumentacije, ki so jo leto nazaj zasegli v hišnih preiskavah na ljubljanski občini. So pa res temeljiti, eno leto so potrebovali, da so sume ovrednotili … skratka, novemu ministru se obeta vsaj interpelacija.

Počasi se bodo ministri in predsednica vlade mnogo lažje kaj konstruktivnega dogovorili, saj se ne bo potrebno demokratično usklajevati na nočnih sestankih in sejah, ko bo vsak minister vzel na počez dvoje ali troje ministrstev. Ministri bodo tako še pred sestanki znotraj svojih resorjev uskladili sklepe … in gospodarskemu kriminalu ne bo konca.

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev

avtor Pan

12.12.2013 @ 08:44

Pobere naj se!
Znim vred pa še ostali posranci iz PS!

avtor pohajalka

13.12.2013 @ 15:35

Saj se bo, pa menim, da spremembe za državo ne bo.
Saj se enim in drugim ni težko zmeniti in skupaj držati, ko teče obojim voda v grlo. Potem pa spet po starem.
Niso zlorabljeni le protesti, tudi državljani smo.

RSS vir za komentarje na objavo.

Trenutno obrazec za komentarje ni dosegljiv.

 

Blog in continuo | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |