in continuo

pohajalkine pisarije o vsem mogočem in nemogočem

Po pogovoru

Zapisano pod: Domovina Tagi: , , — pohajalka ob 17:12, 6.12.2013

Nekaj dni je bilo treba počakati, da si je predsednica vlade vzela čas za pogovor z ministrom Omerzelom, ta pa je vmes pridobil čas, da uredi zadeve, zaradi katerih je bil klican na zagovor. Na sestanku je bil tudi Gregor Virant, prvak stranke DL, katere član je Omerzel.

Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel tudi po pogovoru s predsednico vlade Alenko Bratušek vztraja, da ne bo odstopil. Zagovarjal pa se bo še pred poslanskimi skupinami. Obeta se mu še interpelacija, tam pa nima zagotovljene podpore niti vseh koalicijskih partneric.

V skladu s koalicijsko pogodbo naj bi partnerji podprli ministre ali ministrice ob interpelaciji, a Omerzel očitno ne more z gotovostjo računati nanje. Vodja poslancev SD-ja Matjaž Han je izjavil, da je lahko tudi drugače, če obstajajo argumenti za to. V PS-ju so ob tem izpostavili, da so z odstopom ministra Stanka Stepišnika postavljeni visoki standardi.

Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec je dejal, da računa na Omerzelovo modrost, da bo razbremenil vlado, če bo treba. Usodo Omerzelove funkcije sicer najprej prepušča premierki. Meni pa, da je to vprašanje treba rešiti v sklopu rekonstrukcije vlade. Omerzela podpira le njegova stranka.

Podjetje Lastinski je sicer že prekinilo ekskluzivno licenčno pogodbo za vzdrževanje cestno-vremenskih postaj za Družbo za avtoceste v RS, zaradi katere se je Omerzelov stolček močno zatresel. Ob prisegi v DZ-ju Omerzel ‘obljubil’, da novih poslov z državo, potem ko mu potečejo obstoječi, s položaja ministra ne bo sklepal, domnevno pa je obljubo kršil.

Dars, ministrstvo in Omerzel se zapletajo v navzkrižnih izjavah, odziva podjetja Lastinski pa še ni. Alenka Bratušek po sestanku z ministrom Omerzelom ni dajala izjav, odzvala se bo le pisno, zato ni mogoče ugotoviti, ali podpira svojega ministra.

Sicer pa se je po sestanku z Omerzelom začel sestanek predsednikov koalicijskih strank, na katerem bodo govorili o novi koalicijski pogodbi. O Omerzelu pa naj še ne bi govorili.

Omerzel gotovo skriva še kakšnega asa v rokavu, sicer bi ne bil tako prepričan v svoj obstanek. Kdo je komu in kaj dolžan, usluge so tiste, ki politiko skupaj drže. In res je tudi, da je vsak naslednji slabši, podobno kot je ob siceršnjih novih zvezah, partnerstvih, zakonih, koalicijah … Res je tudi, da ni treba teči za nobenim, kot bus tudi minister prihaja naslednji.

  • Share/Bookmark
 

4 komentarjev

avtor Duša Samote

7.12.2013 @ 14:21

Vse skupaj je psihopatološko igranje z državljani in državo.
Saj lahko preprosto zmanjka ljudi, ki bi še bili pripravljeni ministrovati.
Ali pa bo peščica ministrov in/ali ministric pokrivala po tri resorje, kot je bilo, preden je bila razrešena Vlada RS pod premierstvom Ivana Janeza Janše?!?
Enkrat se bodo morale nehati te igre, saj ne politikanti, tudi politiki ne, niso več razsodni! Nastradamo pa itak samo državljani!
Bodi lepo pozdravljena, R.

avtor Pan

7.12.2013 @ 15:57

Jaz sem obupal nad to vlado.
Sem dal svoj glas, ker sem upal, da bo Janković, kaj naredil, pa se je izkazalo, da ni bil vreden mojega glasu. Njega in ostale iz PS skrbi samo njihova tazadnja.
Očitno ta vlada teče zadnji krog.

avtor pohajalka

13.12.2013 @ 15:30

R, brez sramu se igračkajo z narodom, res. Da bi pa kandidatov zmanjakalo, pa res ne verjamem – je oblast tako sladka, moč tako zelo zaželjena, da bi šli po moje tudi na minimalca. Saj bi drugje notri prinesli.
Tudi tebi en lep pozdrav! S.

avtor pohajalka

13.12.2013 @ 15:33

Pan, se ne čudim obupu.
Meni se zdijo politiki precej podobni drug drugemu, ne glede iz katere politične stranke je kdo.
Saj drugače ne more biti – poskrbeti zase in da bo eu skupnost zadovoljna, potlej pa ne ostane nič več za rajo.

Zadnji krog bo najbrž tudi potem, če se spreobrneta bloka.

RSS vir za komentarje na objavo.

Trenutno obrazec za komentarje ni dosegljiv.

 

Blog in continuo | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |