in continuo

pohajalkine pisarije o vsem mogočem in nemogočem

Epidemija nezadovoljstva članov v političnih strankah

Zapisano pod: Domovina Tagi: , — pohajalka ob 19:25, 12.09.2013

V DL so kritični do Viranta, v resnici jih bolj razburja Virantov predlog zmanjšanja števila občin. Zgodili so se novi odstopi v organih stranke in namiguje se že tudi o zamenjavi predsednika stranke.

Odstopljeni Štihec sedaj še ostane v stranki, grozi pa z odhodom več članov stranke, če se strankino delovanje ne bo spremenilo. Pred dnevi je izstopil član sveta Babič, v tem primeru gre za izstop pomembnejšega akterja v zadnjem obdobju.
Že ko je DL vstopila v sedanjo vlado, so stranko zapustili štirje pomembnejši ljudje, med njimi Šušteršič. Zdaj je že mimo trenutek, ko bi se moral Virant malo zamisliti. Pličanič meni, da je čas, da temeljito razmislijo nad stanjem v stranki, o ev. programskem in volilnem kongresu, glede vodenja stranke pa ni še niti potrdil niti zanikal opcije, da bi DL prevzel kar sam.

Pličanič niti ne pripisuje krivde za slabo stanje v stranki ali v državi sedanjemu predsedniku Virantu, meni tudi, da je predsednik stranke tisti, ki sprejema ključne odločitve in ko so spremembe nagle, je potrebno sprejemati tudi nagle odločitve. »Rokohitrsko idejo« ministra Viranta o združevanju občin je Bogovič kritično primerjal z reformo lokalne samouprave na Danskem.

Omerzel daje Virantu stoodstotno in brezkompromisno podporo. Braniselj tudi Viranta podpira in mu zaupa in meni, da je podpora vsem strankam nizka, da ima vsaka stranka tudi nezadovoljneže in da je tako prav. Glede novega vodstva pa se ni izjasnil, skliceval se je na večinsko stališče sveta stranke.

Virant na vse dogajanje in izjave strankarskih kolegov ni še dajal nobene izjave.

Državljanska lista je bila z imenom Državljanska lista Gregorja Viranta ustanovljena leta 2011 z namenom nastopa na državnozborskih volitvah istega leta. Stranka se je izoblikovala okoli Gregorja Viranta, ministra za javno upravo v času prve Janševe vlade. Do sedaj je DL že ‘izgubila’ del imena (Gregorja Viranta), zdaj kaže, da bo izgubila še predsednika Gregorja Viranta.

Opcije: Virant gre lahko po zaupnico svoje stranke kot Janša, lahko se zamrzne ali ‘zamrzne’ kot Janković, lahko se za trenutne potrebe objame s kakšno zvezo društev kot Erjavec in se hudomušno poheca iz ministrskih kolegov, lahko se zmeni s Pličaničem kot se domenijo v Formuli vozniki istega financerja, lahko pa tudi klasično potunka v svoj drek nekoga tretjega iz stranke.

Dobra odločitev bi bila tudi ta, da bi se šel v SDS k Janši učit, kako je mogoče zagotavljati primerno raven brezmejnega zaupanja članov stranke. Ali pa tista, da bi si našel primerno kolegico za zamenjavo med zamrznjenjem, mogoče bi našel somišljenico za obrambo izbrane skupine državljanov pred napadom vlade in zagrozil z odhodom.

Sliši se, da v stranki že izbirajo novega predsednika in Virant se bo moral nemudoma zasukati, saj vrh stranke zaseda že jutrišnji petek. Če ’svoji’ stranki ne bo znal prav zapihati na dušo, ga bo sapa odnesla novemu klasičnemu liberalizmu naproti pod novim imenom.

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev

avtor dominator

18.09.2013 @ 12:20

mislim da so vsi isti

avtor pohajalka

26.09.2013 @ 16:08

Gotovo res. Nam že paše tako, sicer bi kdo že kaj ukrenil, poskrbel za spremembe.
lp

RSS vir za komentarje na objavo.

Trenutno obrazec za komentarje ni dosegljiv.

 

Blog in continuo | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |