in continuo

pohajalkine pisarije o vsem mogočem in nemogočem

Življenja ni več

Zapisano pod: Ljudje, Reaktivno Tagi: , , — pohajalka ob 07:47, 20.06.2013

Ostajajo pa odprta vprašanja in obstajajo dileme. Za tiste, ki so (smo) še živi. Pa občutek negotovosti, spoznanje krhkosti lastnega obstoja. Ostajajo tudi mrtve črke na papirju, zakonito. Smo pravna država torej in dokler te nekdo ne fenta, ni utemeljenega suma za namero umora ali uboja, v afektu, zaradi ljubosumja, čustven narod smo pač. Večinoma toleriramo znosno mero nasilja zaradi ljubosumja.

Ženska v tridesetih je večkrat klicala policijo, a ta ni ukrepala, ker so evidentno obstajale zgolj grožnje, saj je ženska kar živa hodila okrog, v službo, domov in druga običajna pota. Policija ni mogla ukrepati na na podlagi prijave strahu pred možem. Ena kuharica manj na svetu, pač. Ne jokat, ne jamrat, tako je tudi zakon napisan.

Baje je ženska iskala pomoč pri policiji celo nekaj ur smrtjo, ker jo je mož ustrahoval, žalil, nadlegoval v službi. Njegovi ljubosumni izpadi so se običajno zaključevali z nasiljem nad njo. Za nasilništvo pa baje ljubosumnež še ni bil uradno obravnavan, vsaj za hujše nasilništvo ne.

Zakon predvideva ukrep prepovedi približevanja za določen čas. Šment, ta pa lahko traja zgolj ušivih 48 ur, v tem času pa se nasilnež oz. osumljeni nasilnež pomiri, a tudi že znova napali in navali ravno ob izteku prepovedi približevanja. No, lahko pa sodišče prepoved še enkrat podaljša, a dolgoročno to ni rešitev. Saj očitno je tako, da ko nekdo hoče nekoga fentat, bo to pač naredil.

V praksi je pa tako, da je žrtev tista, ki odide, če hoče rešiti svojo kožo. Ni važno na koncu, kdo ima prav, kdo mora dokazovati, kdo ukrepati, važno je življenje. Ko življenja več ni, nima nobene veze več, kaj bi kdo lahko storil, kaj bi kdo moral storiti, pa ni.

Dedec si je naredil ljubosumje, ker se je zapletel z žensko, ki je bila veliko mlajša od njega. Razlika v letih med njima je bila precejšnja, tudi za današnje zelo strpne čase, slabih dvajset let razlike pomeni kar eno generacijo. Če bi mene kdo vprašal, bi rekla, da naj ženska odkoraka iz zveze takoj takrat, ko je tlesknila prva klofuta.

Nasilnež z nasiljem nikoli ne preneha, le stopnjuje ga. Logiko najde v izkušnji, da ena klofuta ni zalegla, zato mora pritisniti naslednjič vsaj dve, ko klofute po njegovem niso več zadostne, je treba lomiti kosti ali pa kar ustreliti, da je mir pred babo, ki mu vzbuja ljubosumje … saj tip ni kriv, da je ljubosumen, kajne?

  • Share/Bookmark
 

8 komentarjev

Dajana

avtor Dajana

20.06.2013 @ 09:39

Na policijo se sploh ne smeš nanašat! Nikoli in nikdar! Nikoli ne pomagajo pravočasno. :cry: Tako kot pravo in sodniki ne. Se spomniš iz tistih ameriških filmov, kjer junak vse premaga in na koncu še ubije “tagrdega” in potem se šele sliši zavijanje policijskih siren? :P

Ženska bi se morala zavarovati sama, tako, da bi poiskala pomoč od nekoga, ki bi (mojstru karateja 3.dan…) nasilnežu kontriral…

Če bi bila jaz ona, bi se nekam skrila, bi nekam zbežala.

Žal je za njo prepozno. :cry:

Imam pa sorodnico, ki ima nasilnega moža, ki jo tepe že 50 let, odkar sta v zakonu. Najprej ni šla stran zaradi otrok, potem zato, ker ni imela denarja, ni imela kam… potem smo ji zrihtali stanovanje, je bila tri mesece “clen” (brez njega)… pa je spet kar enkrat zbežala nazaj k njemu.

Taki ljudje enostavno ne znajo samostojno živet.

Gre za odvisnost od odnosov.

Žrtev rabi svojega krvnika…

P.S. Tale ženska je včeraj pred tem klicala policijo na pomoč. Policija je soodgovorna za zločin!

avtor Zlobni

20.06.2013 @ 11:12

Nasilje rodi nasilje. Policija tudi ni rešitev, ne more in ne sme biti prisotna vsepovsod in v vseh situacijah.Že pri prvi pretnji, se reče odločni STOP, in gre proč.

avtor Maj

20.06.2013 @ 14:02

Če je ženska včeraj res klicala policijo potem nosi velik del krivde policija.

Če se imajo vsak dan parkrat čas pripeljati do bajerja v Mengšu in nadlegovati mladino, ki tja pride kakšnega skadit ali pa še huje svetiti v avtomobile, ko kakšni seksajo, potem bi morali imeti tudi čas, da bi ščitili to žensko.

@ Dajana, lahko gre ženska stran ampak prvič kam, drugič pa ali je življenje sploh še življenje, če se moraš vseskozi skrivati v hiši in ne smeš nikamor, ker te v Sloveniji v enem mesecu vsak najde, če te hoče, tip, ki ima nekaj vez pa še toliko prej.

Tipa sem videl in je res prava “omara” in vsaka normalna ženska bi lahko vnaprej vedela, da bo pri tem tipu sicer varna(morda se je pa poročila z njim zato, da bi se rešila kakšnega nasilnega tipa iz preteklosti).
Ampak vsaka pa lahko ve tudi to, da mu pa ne bo smela nikoli v ničemer ugovarjati, ker taki tipi se ne pustijo zajebavat.

avtor stricmarc

22.06.2013 @ 14:14

Kolikor sem prebral, tip ni bil kar tako. Imel je peti dan karateja ( že mojsterska lestvica), imel je puško, pištolo in avatomatsko puško- vse z dovoljenji. Očitno je imel dobre veze s policijo in brez ustrezbe zaščite ( vsaj moralne in zakonske)so se ga policaji bali. Se spomnite primera, ko je mlad policaj ustrelil Naserja ( znan prekpučevalec z mamili v Celju). Še zdaj se vleče zadeva po sodiščih. Iskušeni policaji so se ga kljub razpisani tiralici raje izogibali.

avtor pohajalka

2.07.2013 @ 10:18

Dajana, saj se v glavnem kar strinjam s teboj, tudi zapisala sem tako, da naj se žrtev po prvi klofuti skida proč.
Konkretno ta ženska se je na pol že uspela odtrgati od nasilneža, bila sta že v ločitvenem postopku. Ni bila prva, ki je bežala od istega tipa.
Odvisni pa nismo le po modni inačici odvisnosti od odnosov, po starem so rekli temu, da človek fura svoje vedenjske vzorce iz primarne družine dalje, v nove odnose v odrasli dobi. Preprosto zato, ker so mu poznani, varni, predvidljivi.
Oprosti zaradi zapoznelega odgovora na tvoj komentar.
lp

avtor pohajalka

2.07.2013 @ 10:20

Zlobni, podobno sva zapisala. In resnično je tako, da nasilje rodi nasilje, težko bi bilo kaj drugače. Človek pač ne more skočiti iz svoje kože. Ni težko biti pameten, ko gledaš iz distance.
Oprosti zaradi zapoznelega odgovora na tvoj komentar.
lp

avtor pohajalka

2.07.2013 @ 10:27

Maj, ženska je klicala policijo, to so potrdili uradno. Kaj pa bi policija lahko naredila? Bi za nedoločen čas spremljala njega, njo, izdala prepovedi …?
Mengeško mladino najbrž zasledujejo in preganjajo zaradi prijav ‘dobronamernih’ državljanov.
V glavnem so pa tvoji pomisleki resnično na mestu. Ravnanja nasilnežev in ravnanja žrtev so predvidljiva, vendar nasilja vseeno ni mogoče preprečiti. Sicer bi ga že davno nekoč izkoreninili.
Oprosti za zapozneli odgovor na tvoj komentar.
lp

avtor pohajalka

2.07.2013 @ 10:31

Stric Marč, resnično se policaji bojijo nasilnežev in ne dregajo vanje, če ni nujno. Na osnovi domnev pač ne morejo ukrepati, sicer bi jih lahko pozaprli celo množico. Tudi policaji imajo le eno življenje.
Oprosti znova za zapozneli odgovor na tvoj komentar.
lp

RSS vir za komentarje na objavo.

Trenutno obrazec za komentarje ni dosegljiv.

 

Blog in continuo | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |