in continuo

pohajalkine pisarije o vsem mogočem in nemogočem

Bo Janša znova mučenik?

Zapisano pod: Domovina Tagi: , , — pohajalka ob 17:32, 27.05.2013

Na sodišču v Ljubljani se nadaljuje sojenje v zadevi Patria. Od petih obdolženih so danes ‘na tapeti razpeti’ Janša, Krkovič in Črnkovič. Dokazni postopek se končuje in na vrsti so zaključne besede, tudi vrhovni državni tožilec verjetno zdajle še predstavlja svoje sklepne ugotovitve pred izrekom sodbe, potem bodo dobili besedo še zagovorniki in obdolženi.

Tožilstvo ugotavlja utemeljenost obtožbe zoper vseh pet in verjetno jih čaka, da bodo vsi spoznani za krive. Glede Janše je še odprto, ali je prejel plačilo oz. nagrado ali je le sprejel obljubo plačila nagrade, Črnkovič je vzrojil in ni hotel ‘poslušati teh neumnosti’, prebrane so bile finske odredbe za hišne preiskave in finska obtožnica. Pravobranilstva ne bo, ker ne bodo uveljavljali premoženjsko-pravnega zahtevka.

Za podkupovanje, davčno utajo in poskus prevare v tistem delu, ki se nanaša na Avstrijo je bil letos že obsojen Riedl, pred kratkim pa je bil v Ljubljani razpisan predobravnavni narok Patria II (Cekuta, Zupan). Finsko sojenje se bo začelo šele avgusta, nanj pa bodo vabljene tudi vse slovenske priče.

Tožilstvo po končanem dokaznem postopku danes predlaga za Janšo dve leti zapora, za Črnkoviča (Rotis) in Krkoviča (brigadir) pa po 22 mesecev, za vsakega pa še po 37.000 evrov stranske denarne kazni. (STA)

Sodbe še ni, zato pritožb tudi še ne, pravna sredstva zagovornikov ne bodo tako hitro porabljena. Ampak – Tovšakova je že na Igu …, v naši državi še včeraj znanstvena fikcija postaja realnost. Ko bi bilo le mogoče še nekaj zapornih kazni ‘prehandlati’ v keš in ga spraviti v proračun, potlej bi pa vse tole sodno dogajanje imelo nekaj smisla.

Takole je pa vse skupaj bolj tako, kdo bo koga, kdo bo koga bolj, kdo bo za sabo vlekel še koga, kdo bo koga spustil na frej … Pa saj jim ni hudega, smo pravkar dobili nov puf in ni frke, kdo bo plačal vsa sojena in nesojena sojenja.

  • Share/Bookmark
 

12 komentarjev

avtor Minovak

28.05.2013 @ 14:05

Če bo šlo tako naprej bomo kmalu imeli samo enega prijatelja in to bo Severna Koreja. Rdečih po svetu ne mara nihče in to se krepko pozna v naših denarnicah. Nikoli, res nikoli niso bili krivi in odgovorni za nič in nikomur, privilegije so imeli samo oni in težko si je misliti, da naš narod to podpira. Zavozili in okradli so dve države in sedaj bi radi postrgali še to kar je ostalo. Seveda jim je trn v peti Janša, ki je edini trenutno sposoben narediti red v državi, zato se rdeči tako zelo bojijo za svoje privilegije. Od kod pa mislite, da smo postali najbolj mafijska država na tej obli.

avtor Don Marko M

28.05.2013 @ 14:45

situacija je seveda zelo absurdna…..mislim, da si dovoli tožilec zahtevati 24 mesecev zapora za Janšo….absurd……zelo verjetno se je zmotil….moralo bi pisati 24 let….

avtor nish

28.05.2013 @ 15:24

Glede na to, da je bil JJ v času za katerega ga jeebejo (neznan kraj, neznan čas, nezna, neznan…….) varovana oseba, se točno ve, kje je bil vsako uro dneva. Očitno se preiskovalcem, tožilcem in ostalim krvoločnežem tega ni ljubilo preverjat)oz. če so, preverbe niso prinesle nič) in je že sama obtožnica eno navadno sraanje.

Mučenik? Spet? Kdaj pa je že bil? Vsaka jebada ga naredi kvečjemu še bolj zajeeebanega. Pohvalno. Ni pa nobenega dvoma, da bi ga ljudje radi videli v čuzi, do konca življenja. Pa še takrat bi verjetno bil kriv za vse debilnosti, ki bi se dogajale. Je pa postal sinonim za njihovo propadanje. Bolano in butasto a tak pač je slovenski živelj.

avtor SLOVENC

28.05.2013 @ 16:38

Janša je že velik mučenik. ŽIVEL JANŠA

avtor šolin

28.05.2013 @ 19:05

@Minovak

Neoliberali najbolj trde struje majo te radi!!

p.s.
Tudi vaš “mučenik” Janša je kriv, da smo tu kjer smo!! Pa še kako kriv!

avtor Terapevt

29.05.2013 @ 12:27

En bloger, bi bil zelo potreben psihiatrične obravnave.

avtor pohajalka

2.06.2013 @ 15:37

Minovak,
če se že opredeliš v komentarju mimo vsebine objave (sojenje) – meni ne sedejo ne črni ne rdeči, niti lila. Janša je imel svoje mandate in priložnosti, pa smo tukaj, kjer pač smo. Meni se ne zdi prav nič boljši od njegove konkurence.

avtor pohajalka

2.06.2013 @ 15:40

Don Marko M,
glede absurdnosti te podprem. Glede na obtožnico je 24 mesecev res komična situacija.

avtor pohajalka

2.06.2013 @ 15:50

nish,

odpiraš še en vidik glede obtožnice, ampak dvomim, da so čuvaji pripravljeni ‘izdati’ nahajališče svojega varovanca.

Če vprašaš, v kateri jebadi je že bil mučenik – eh, afera JBTZ, ko je bil pri njem najden vojaški dokument, ki ga niti ukradel ni sam. To so javni podatki.
Bistvo mučeništva je prav to, da se mučencu pripiše neko mučenje v nekrivdnem stanju. Res, takrat ni kradel, za patrijsko afero bomo pa morali počakati na razplet in vsaj približno resnico recimo še četrt stoletja.

avtor pohajalka

2.06.2013 @ 15:53

SLOVENC,
če je že velik mučenik, potlej patrijska afera ne igra večje vloge v Janševem življenju. Ali gre za cinizem?

avtor pohajalka

2.06.2013 @ 15:56

šolin,
zgodovina bo itak svoje rekla, zdaj je na potezi sodišče.

avtor pohajalka

2.06.2013 @ 15:58

Terapevt,
ali se ti to ponujaš? Pristavljaš piskrček, :D

RSS vir za komentarje na objavo.

Trenutno obrazec za komentarje ni dosegljiv.

 

Blog in continuo | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |