in continuo

pohajalkine pisarije o vsem mogočem in nemogočem

Sončni mrk na moji koži

Zapisano pod: Reaktivno Tagi: , , — pohajalka ob 11:13, 10.05.2013

Sončni mrk je vedno lahko le takrat, ko se znajde Luna med Zemljo in Soncem in ga zaradi tega prekrije. Ko gre za mlaj ali ščip se postavita v vrsto dva planeta oz. dve nebesni telesi, ko pa gre za mrk, se morajo ‘prekriti’ trije, slednje je seveda redkejši pojav.

Mrkov, pa naj bodo Lunini ali Sončni, se ljudje že od nekdaj bojimo, prastari strah ima vir še v človekovem neznanju, ko ljudje nismo razumeli pojava mrka. Strah je nezavedno še prisoten, kljub utemeljujočim znanstvenim spoznanjem, da gre pač za vesoljsko fiziko.

Nekako je skregano z logiko vesolja, da bi imel mrk sam po sebi slab pomen, pa vendar … Danes sem slabo in malo spala, od druge ure ponoči ni bilo več želenega spanca in moje oči so zabuhle, obhaja me mraz in vročina hkrati, če se kdo usodi pokazati kriv prst proti meni, bo konec sveta!

Mrki še iz pradavnine napovedujejo naravne katastrofe, nepredvidljive dogodke, neverjetna naključja, velike nesreče in nesreče v zelo nenavadnih okoliščinah, požare, poplave, potrese, nemire, pretepe, posilstva, škandalje, umore ipd. – naj bo dovolj naštevanja slabega! Posledično torej obdobje mrka ni najboljše za pomembne projekte in dejavnosti. Astrologi pravijo, da večine mrkov pri nas ne moremo videti, je pa njihov vpliv zelo močan, sugerirajo nam, da bomo to zagotovo tudi sami opazili.

Današnji Petek mi ne da običajnega poleta in ne spravim skupaj dovolj moči, da bi začeto delo končala, da bi spravila skupaj en pameten stavek od velike začetnice do pike, ali da bi se sploh česa še veselila. Ali mi je veselje do življenja in življensko moč pobral sončni mrk, ali se tresem v pričakovanju klica iz avtoservisa, kjer moj avtek čaka na menjavo amortizerjev? Kdo bi vedel zagotovo!

Astrologi govore o intenzivnem in našponanem obdobju, ko je govora o mrku, spominja me na jutranje šponanje in pokanje pod mojimi nogami, ko sem obračala volan. Strah me je bilo, da se bo moj avtek sesedel pod menoj in mi ne bo uspelo pravočasno pricijaziti do servisa. Ja, astrologi govore o občutku izgubljanja tal pod nogami in zdaj poznam ta občutek. Saj bi prestavila ta dan, kot svetujejo astrologi, za kakšen teden, pa žal je tako, da ko feder popusti, pač popusti.

Zdaj si zelo želim, v splošno človeško dobro, da sem pokasirala mrkovanje in je stvar končana. Naj intenzivnost dogajanja popusti, da nam ne bodo ušle stvari iz rok in bomo znova v miru zmogli kontrolirati svoja dejanja in potek dogodkov. Najbolj zato, ker bom servisu pustila več denarja, kot je moj avtek vreden. In prosim za spodobno mero zdravega in mirnega spanca, ko se vse tole z mrkom in mojim avtkom zaključi!

  • Share/Bookmark
 

Brez komentarjev

Še brez komentarjev.

RSS vir za komentarje na objavo.

Trenutno obrazec za komentarje ni dosegljiv.

 

Blog in continuo | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |