in continuo

pohajalkine pisarije o vsem mogočem in nemogočem

Kadar Mačke ni v hiši …

Zapisano pod: Domovina Tagi: , , , — pohajalka ob 20:10, 9.04.2013

Bratuškova nasmejana poroča po Evropi, da smo Slovenci krasni, zaupanja vredni in nimamo težav, vsaj ne takšnih, ki bi nas primorale k zaprosilu za evropski denar. Janković pa, domnevno umaknjen z vrha stranke PS, medtem doma na obisku nasmejan pri poslanski skupini PS. Ali je to le politična nekorektnost, ali pa se morda vsaj navidezno z Bratuškovo ne razumeta več najbolje. Vtis je začetno napačen.

Ljubljanski župan se razume na kemijo in kemijske preizkuse z lakmusovim papirjem v slovenskem gospodarstvu. To kemijo bi naredil v Cimosu, ki je zašel v finančne težave in Janković razmišlja o državni dokapitalizaciji tega koprskega podjetja kot izvršenem dejstvu. Lahko tudi govori o gospodarski politiki nove vlade, kot bi bil prav blizu zraven tam nekje, kjer se vali in rojeva. Kaj bi bilo bolj zares, pa ne povedo ne Janković, ne poslanska skupina, ki je dobila visoki obisk le tretnutno nesojenega vodje stranke.

Po Jankoviću bi morala država pokazati pripravljenost in sprejeti odgovornost za rešitev 7000 zaposlenih s pol milijarde dohodkov v podjetju. Pravi tudi, da slovenski makroekonomski kazalci niso tako slabi kot ciprski. Tudi če ugotovitev ni zrasla na njegovem zelniku, se je je lahko naučil v zadnjih tednih iz medijev. Paniko v evropskem prostoru razume tako, da nekdo namenoma sporoča slabe novice. Zavzema se, da bi eu-trojka omogočila naši vladi, da se izkaže s protikriznimi ukrepi. Bratuškova je danes pomembnim Evropejcem pripovedovala enako in podobno, kot bi se zmenila z Jankovićem, ta pa ni mogel niti en dan držati jezika za zobmi, se izdati za avtorstvo. Verjetno tokrat nihče ne bo oponašal plagiatorstva naši predsednici vlade.

Uradni del je bilo povabilo vodje poslanskega kluba, naj bi prišel ‘ pozdravit’ strankine novince v poslanskih klopeh, kar je res ljubeznivo in pozorno in pritiče vodji oz. ustanovitelju politične stranke. Uradno naj bi se o aktualnostih v gospodarstvu in politiki sploh niso pogovarjali. A Janković je kmalu po srečanju s ’svojimi’ novinarjem razlagal, kako drugače se bo vlada Alenke Bratušek lotila ekonomske politike, kot je to delala Janševa ekipa. On že ve, menda, sicer ne bi kar nekaj govoril.

Očitno Jankoviću ne zadošča urejanje mesta, ampak odločno napoveduje, da bo sporočil do naslednjega kongresa stranke, ali se bo znova potegoval za predsedniško mesto, kar je pravzaprav edino pričakovano in s tem ni napovedal nič novega. Levosredinska vlada ga pač v ničemer ne ovira v njegovih političnih ambicijah.

Vse tokratno dogajanje je mogoče še najbolj pojasnjeno zaradi razkritja ene od ameriških depeš, s katero je nekdanji veleposlanik Thomas Robertson v Washington javljal povezanost naših političnih in gospodarskih elit. Dolgoletni predsednik Cimosa je pred par dnevi odstopil s položaja, sta pa z Jankovićem stara znanca še iz vodstva Rokometne zveze Slovenije.

  • Share/Bookmark
 

8 komentarjev

avtor NoMercy

9.04.2013 @ 21:15

koliko v miljardah nas bo to stalo??
ker “mednarodno” pa ja ne bo tako poceni, kot je bilo domače :)

avtor korl

10.04.2013 @ 09:49

Ko zagledam tega ića gledam kje klozet papir. takoj me nekam prime.

avtor Stric Marč

10.04.2013 @ 10:20

Jankovićev obisk ni koristil Bratovškovi in vladi. Če dela v ozadju, bi moral to početi bolj prikrito v ilegali.Mislim, da je namen obiska vzdrževati ustrezno delovno temperaturo v PS z željo, da se lahko ponovno zavihti na predsedniški položaj , ko bodo razmere primerne. Očitno še vedno razmišlja o državni politiki.

avtor Glukoza

10.04.2013 @ 16:55

Izdajalec rdeči. Sramota. Primite se za denarnice.

avtor pohajalka

19.04.2013 @ 12:06

NoMercy, pa saj tuje z veseljem preplačamo! Sploh ni važno, koliko milijard …
:D

avtor pohajalka

19.04.2013 @ 12:07

Korl, še hujše od prebavnih motenj je spoznanje, da se je nekdo dal nategniti -iću, heh.

avtor pohajalka

19.04.2013 @ 12:09

Stric Marč, tudi meni se tako vidi. Kogar obide le slutja oblasti, polaga vse svoje upe in sredstva v to, da jo bo dobil. Še večjo, še višjo, še močnejšo; nikoli konca, kot droga.

avtor pohajalka

19.04.2013 @ 12:10

Glukoza, kateri? Meni se jih vidi dosti takih.
:P

RSS vir za komentarje na objavo.

Trenutno obrazec za komentarje ni dosegljiv.

 

Blog in continuo | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |