in continuo

pohajalkine pisarije o vsem mogočem in nemogočem

Imamo novo politično stranko

Zapisano pod: Reaktivno Tagi: — pohajalka ob 09:59, 1.04.2013

V političnih zakulisjih, v budoarjih se šepeta o novi slovenski politični stranki. Tudi iz tujine iz tujih medijev kapljajo novice, ki opisujejo nova dogajanja na Slovenskem. Ni naključje, da bo nova politična stranka ‘vstala’ prav v velikonočnem času, saj gre za duh velikonočja, za zmago nad smrtjo, za rešitev iz politične in ekonomske krize. Gre za povzignjenje človeškega pogoltnega duha nad dnevne razprtije slovenskega naroda, gre za združitev in pripojitev Štajercev zdravemu slovenskemu ljubljanskemu duhu prestolništva.

Končno so naši veleumni politiki prišli k pameti in se začeli ukvarjati z rešitvijo slovenskega problema in so končno nehali dolivati olja na ogenj slovenskim razprtijam. V novi politični stranki z delovnim naslovom Slovenska Velika Noč in Veliki Dan bodo združeni pod eno streho in pri eni mizi levi, desni, vsi vmesni, oportunisti, pragmatiki, gospodarstveniki, brezposelni, upokojenci, otroški parlament za brambo otroških dolžnosti, bivši politiki in političarke, nekdanji predsedniki republike, vlade, vsi nekdanji predsedniški možje in ženske, managerji z nagradami in brez, skratka vsi, ki so kdajkoli kaj šteli (denarja) v naši državi.

Seveda brez finančne podpore ne bi šlo, so se pa v trenutku veličastja zmage nad smrtjo in velikonočnega duha našli bogati donatorji, prvi med njimi seveda Janković, ker se poskuša ufurati tudi v slovensko cerkev, potlej Stres, ker trpi zaradi izstopa iz pena, nekam pa mora pripadati, potlej Kučan, ki ima končno dovolj pisarij o tem, da je stric iz ozadja in bo zdaj sedel v prvo vrsto, oba brata Tuerka z družinami, ki sta v času debelih krav znala izkoristiti privilegije pripadnosti tapravim, Janša, nekdanji dvojni predsednik vlade skupaj s svojim bratom Rajkom in prelestno ženko, celo Maher se je zaradi etike in morale odločil prodati svojo nedavno črno gradnjo, ki je zdaj postala legalna in bo odstopil celotni izkupiček novi politični stranki. Jaklič se je takoj pritožil in ne razmišlja o vključitvi niti o doniranju, niti o podiranju.

Vsi drugi slovenski politiki črnograditelji še razmišljajo, podobno kot še nekateri gospodarstveniki črnograditelji ali direktorji črnograditelji. Vedo, da se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha, zato čakajo, da se izkristalizira pravi človek, ki bo vodil novo stranko. Nekateri celo sanjajo o Titovi reinkarnaciji, podobno kot je napovedano v mnogih verstvih sveta o prihodu tega ali onega mesije, ki bo znova rešil svet. Neuvrščenost tokrat ne bo štela.

Seveda gre ob vsem povedanem za zelo neuradne informacije, ki jih človek zve le tako, da se ob pravem času na pravem kraju združi s pravimi ljudmi … Pogumni ljudje so to, ki bodo zagrabili bika direkt za roge, ki bodo usekali na srednjo zmajevo glavo, ker edino ta je prava, ostali dve sta le odsev strahu, postavili bodo ljudi in stvari na pravo mesto in slovenske krize ne bo več, kot bi človek v mislih rekel ‘keks’. Delovno ime nove politične stranke se verjetno ne bo obdržalo do vpisa v register, ker je nepraktično dolgo in dolgovezno. Ideja pa bo preživela, ker smo ljudje v bistvu dobri in lepi, želimo si, da bi se vsi imeli radi in bi se nihče nikogar in ničesar ne bal, ker bo imel vsakdo redno plačo in redno službo in pridne otroke ter prijazno in vedno nasmejano ženo in prijaznega in vedno nasmejanega moža.

Življenje bo spet lepo! Vse trojke tega sveta so popušile!

  • Share/Bookmark
 

6 komentarjev

879

avtor Stric Marč

1.04.2013 @ 11:25

Naslov me je kar malo pretental. Sem že mislil, da je na politični sceni res kaj več, kot je napovedoval Lucu v Nedeljskem. ko pa sem prebral sem videl, da je to le satira in parodija na trenutne politične razmere, vgrajena v čas velikonočnega pričakovanja in začetka novega cikla.Je pa duhovito napisano.

881

avtor Pohajalka

1.04.2013 @ 13:59

Kaj pa je Lucu napovedoval? Nekoč davno nazaj sem brala nekaj njegovega, pa mislim, da se napovedi iztečejo naslednje leto.
Ali pa morda 2016, nisem povsem prepričana.

882

avtor NoMercy

1.04.2013 @ 15:14

pa saj smo to že imeli – 2x :)
prvič do 1992 SZDL (socialistična zveza delovnega ljudstva)
in
drugič pod Pahorjevo taktirko SZDL (SD, Zares, DeSUS, LDS) :)

obakrat se je razblinilo :)

884

avtor stricmarc

1.04.2013 @ 16:42

Mislim, da dve številki nazaj, je Lucu napovedal, da se v tajnosti pripravlja nova stranka s programom, ki bo pometel z vso konkurenco in bo celo v EU dodal izjemno presežno vrednost. Gre za neobremenjene razumnike doma in v tujini, ki v tajnosti pripravljajo program. Tako Lucu.

888

avtor pohajalka

2.04.2013 @ 05:40

To pa rada verjamem, gotovo se pripravlja. Ampak proces gotovo še ni končan. Pa ne zaradi ustanoviteljev ev. stranke, ampak zaradi ljudstva, ki še ni dozorelo.

891

avtor pohajalka

2.04.2013 @ 05:46

NoMercy, očitno bom morala k tebi v šolo! Toliko vsega sem že doživela ali pa se učila, pa sem pozabila v luči zadnjih dogajanj. Imaš prav, nič novega nisem izumila.
:P

RSS vir za komentarje na objavo.

Trenutno obrazec za komentarje ni dosegljiv.

 

Blog in continuo | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |