in continuo

pohajalkine pisarije o vsem mogočem in nemogočem

Koga skrbi kreditna sposobnost?

Zapisano pod: Domovina Tagi: — pohajalka ob 19:54, 21.03.2013

Svetovanja in predavanja so dobra tržna niša za bivše predsednike. Najprej je seveda treba biti predsednik, potlej šele pride na vrsto status bivšega in služiti s svetovanji ali predavanji. Bilo bi nenavadno, ko bi ljudje do včeraj bili še dobri ali celo najboljši, dan potem pa bi bili zanič. Sanader, ki je tudi bivši, je s predavanji na Univerzi Columbia v Ameriki zaslužil 25.000 ameriških zelencev.

Tudi eden naših bivših predsednikov, Janša, bo svetoval in predaval, pri tem pa bo morda znova našel podporo političnega omrežja evropske ljudske stranke in ameriških republikancev, ali pa bo morda oporo našel na omrežju inštitutov iz kroga republikancev in konservativcev.

Kakorkoli, potreboval bo stalni priliv dohodka za vzdrževanje hiše, stanovanja in vikenda. Po zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije in še nadzorstvenih pristojnosti KPK mora poročati o svojem celotnem premoženjskem stanju še eno leto po prenehanju funkcije in če ne zasede nove. Tudi odzvati se bo moral na morebitna vabila KPK, če ga bo povabila na razgovor.

Janša se uradno namerava umakniti z vseh javnih funkcij in celo vodenju stranke se namerava posvečati neprofesionalno. Komisiji ni prepričljivo pojasnil izvora premoženja v višini 210.000 evrov. Obremenjen je s 170.000 evri kredita, ki ga mora odplačevati vsak mesec. Tudi ženini prihodki so obremenjeni s kreditom. Janša se bo nekako moral znajti, že zaradi odplačevanja kreditov.

Iz SDS sporočajo: »V zadnjih dneh je Janša prejel ponudbe nekaterih evropskih in ameriških inštitutov za več serij predavanj in jih tudi sprejel. Prav tako je prejel ponudbe nekaterih vlad za svetovanje. Pripravlja tudi izid dveh svojih novih knjig do konca tega leta.« Bo pa, kot so poudarili, velik del svojega časa, kolikor mu ga bo preostalo, posvetil vodenju in krepitvi stranke SDS. V Državni zbor se ne namerava vrniti, zato poslanske plače ne bo imel, odpovedal pa se je poslanskemu nadomestilu, ki mu pripada po zamenjavi s funkcije predsednika vlade.

Plače torej ne bo imel, še vedno pa ima odličen smisel za humor, saj je ob primopredaji javno poročal, da je čestital Jankoviću, ker mu je končno uspelo sestaviti vlado. Pa še nekaj o novem stricu iz ozadja je bilo slišati.

  • Share/Bookmark
 

8 komentarjev

718

avtor NoMercy

21.03.2013 @ 21:55

če ljudje hodijo na koncerte (in plačajo vtopnino!!) za D.Murka, Neisho, F1, nogomet … zakaj pa nebi kakšna inštitucija plačala predavanje kakšnega (bivšega) predsednika vlade, države … konec koncev gre za info/podatke, izkušnje iz prve roke :)
malo poglej koliko je svetovalnih firm za DDV v SVN … pa vsi zaslužijo iz istega stebla: zakona o DDV :P

imaš pa tudi primerke, ki npr. kolega/ico – strokovnjaka za vlaganje kumaric sprašujejo, če naj gredo k zobozdravniku, ker jih boli zob … in zato plačajo kavico, drink … :P

719

avtor lordwales

21.03.2013 @ 22:12

Važno da je šel po gobe. Samo to šteje!

734

avtor igor

22.03.2013 @ 10:00

Res je, I.J.Janša ima smisel za humor. Žal,ga levi fašisti ne razumemo.

743

avtor LEBAN

22.03.2013 @ 22:15

DVAJSET let prepozno !

764

avtor pohajalka

25.03.2013 @ 11:23

NoMercy, je že v redu, da bo svetoval, saj ljudje lažje rešujemo tuje težave, kot lastne, zaradi odmika. Kriza je pa že po svoji naravi dovzetna za svetovanja.
:)

765

avtor pohajalka

25.03.2013 @ 11:25

Lordwales, je šel. Ampak ne za dolgo, se že pripravlja na novi prihod na oblast. Ni človek, ki bi znal odnehati.

766

avtor pohajalka

25.03.2013 @ 11:25

Igor, res. Tudi črni humor ima nianse.

767

avtor pohajalka

25.03.2013 @ 11:26

Leban, bolje pozno kot nikoli.

RSS vir za komentarje na objavo.

Trenutno obrazec za komentarje ni dosegljiv.

 

Blog in continuo | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |