in continuo

pohajalkine pisarije o vsem mogočem in nemogočem

Nikoli ni tako hudo, da bi ne moglo biti še huje

Zapisano pod: Domovina Tagi: , , — pohajalka ob 09:20, 16.02.2013

Nikoli tudi ne zmanjka pomagačev, ki pomorejo Murphyju, da fura tisto svoje: od slabega na slabše. Tako nekako na naslovni rek sovpadajo tudi figure, ki padajo z neba. Ja, v Rusiji veliki kamni in skale, pri nas najnovejši mučenec politične oblasti oz. političnega sistema, ki smo ga požegnali na volitvah (?), ali pa je za vse skupaj krivo vesolje in ni predsednik vlade nič kriv, je le medij, orodje v rokah vesoljcev.

Največje zgodovinske svetovne bitke so bile izvojevane do zmage zgolj zato, ker je od zgoraj padel ukaz: do zadnjega moža! Ali pa je poveljujoči samo tako razumel znamenja, ki jih je pošiljal nekdo od zgoraj. Jeh, nismo samo Slovenci dobri vojaki (le oglejte si kakšen legionarski stalež, koliko naših prednikov in sodobnikov je v seznamih), videti je, da gre za svetovni pojav velikih razsežnosti. Celo sodobnemu terorizmu ali verskim pohodom moremo potegniti vzporednice glede prepovedi predaje. Kot bi šlo za resnični trend žrtvovanja, če se kdo od starcev še spomni japonskih kamikaz …, trend pa še raste in dobiva vesoljske razsežnosti, mogoče bo naš najnovejši model dobil ime na že opaženi -izem.

Najbolj nore ideologije se morejo prodajati ljudstvom prav v obdobjih ’slabih časov’, v krizah vseh sort, najlepše pa gre voditi ljudi žejne preko vode v izrednih razmerah. Nemogoče se je izogniti opaženju, da se že vsi naši vrhovni politiki norca delajo ne le iz ljudstva, ampak že tudi iz sebe. Kako drugače je še mogoče razumeti nasmeške in pripravljenost za sodelovanje, potem pa furati vsak svoje dalje? Koliko sploh lahko grabežljivec, goljuf ali navaden lump spoštuje samega sebe? Najbrž nič, ampak je res tudi to, da mu ni več mar samega sebe vesti.

Znova in znova se ljudstvo vdaja zapeljevanju različnim interesnim bitkam, ni videti ne konca ne kraja. Voljnost vladanja namreč spominja na pijančke, džankije, ipd. odvisnosti, ki se jim ljudje predajamo, ker drugače ne moremo (več). Za odmerke je odvisnež pripravljen narediti prav vse, celo svoje otroke prodati. Obvlada iniciacijo in prva doza je vedno brezplačna, potem, med zasvojenimi, pa je res težko najti junaka brez greha, da bo vrgel prvi kamen.

Dokler je življenje, je tudi upanje. Drži tudi nasprotna trditev naslovni: nikoli ni tako dobro, da bi ne moglo biti še bolje. Obe trditvi pa spremljajo spremembe, te so neizogibne, sicer ostaja zatečeno stanje še kar zatečeno. Spremembe naredimo ljudje, ko začutimo gotovost in prepričanje v sebi, da globlje pa res nočemo, takrat tudi vidimo, da zaradi mahanja na pomagaj le še hitreje ponikamo v živi pesek. Lahko pa počakamo, da bo vesolje kakšno tirnico spremenilo.

  • Share/Bookmark
 

5 komentarjev

347

avtor stricmarc

16.02.2013 @ 12:06

Zgodovinsko je bilo vedno tako, da so nezadovoljnom množico izrabile prebujajoče se elite, ki so želele biti kalif namesto kalifa. Nezadovoljstvo z aristokracijo je izrabila buržuazija: nezadovoljstvo proletariata komunisti. Borba za staro pravdo pa se je vedno končala neuspešno ( kmečki upori). Dokler se ne pojavi na obzorju nova agenda, ki bi združevala nezadovoljno in odrinjeno množico, ne bo pravih sprememb. je pa res, da človek ne more samo upogibati hrbta, zaradi sebe in svojih otrok. Se pa bo po turbolentnem vrenju tudi počasi izoblikovala nova zgodba o uspehu, ki bo zadostni skupni imenovalec nezadovoljnih.

349

avtor Pohajalka

16.02.2013 @ 17:12

Dobro si povedal, Stric Marč. Prav zaradi svojih otrok!

351

avtor Stric Marč

16.02.2013 @ 18:14

Midva se bova lahko tolažila z mislijo, da nisva bila tiho.

363
NoMercy

avtor NoMercy

18.02.2013 @ 20:33

slovenci smo “preračunljivci” že od J. Vege dalje (skoraj do neskončnosti je preračunaval Logaritmske tablice) pa je bil samo topniški častnik :)

Vse ostalo pa – imamo pač nacionalna heroja čudnih vrednot: Švercarja Martina Krpana in Požigalca Hlapca Jerneja.
Tipov iz časa WW2 in kasneje se sramujemo, pa so počeli natančno isto kot pred stoletji najbližji “sodelavci” danes spoštovanih EU monarhij: pospravljali so tiste “proti” :P

389

avtor pohajalka

22.02.2013 @ 18:48

Stric Marč, jaz sem stežka tiho, še smejem se preveč glasno.
:D
NoMercy, matematika je bila do Einsteina eksaktna veda, zdaj so tudi cifre relativne. Pospravljat nasprotnike sploh ni ne vem kaj, kvizlingov bi se bilo treba lotiti!
:D

RSS vir za komentarje na objavo.

Trenutno obrazec za komentarje ni dosegljiv.

 

Blog in continuo | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |