in continuo

pohajalkine pisarije o vsem mogočem in nemogočem

Kadar je posilstvo neizbežno …

Zapisano pod: Reaktivno Tagi: , — pohajalka ob 13:52, 30.12.2012

… lezi in uživaj. Sicer umreš, ženska, če ne takoj, pa potlej, ko jih gre cela horda čezte, če ne takrat, pa po tednu ali dveh, ko se telo ne bo več moglo upirati smrti – ali gre morda za duha, ki je ranjen do smrti?
Zelo črn humor je to, če je sploh humor. Saj batine ženske fašejo pogosto še za manj, kot je to, da ne dajo. Posebej v določenih okoljih, kot je recimo Indija. Dogaja pa se tudi pri nas, posilstva se dogajajo prav blizu naših domačih pragov. Celo posilstva otrok imamo doma, tamle čez cesto, pa dve ulici nazaj, pa v sosednjem mestu tudi.
Pa pravijo še, da je ženska kurba, če da, prav tako tudi, če ne da. Kdo zaboga je ob takih nagruntavščinah bornega duha, se vprašam!
Toliko leporečnega je slišati od vseh krajev, še od pradavnih Majev, da se prav te dni človeštvo dviga vsaj za eno stopnjo više v duhovnosti. Nam bo duh dvignil divjost v nas, ali jo bo potlačil po jungovsko, ali bo duh obvladal meseno strast po frojdovsko? Nikakor ne, duha imamo v sebi in vsak mora v sebi s svojim opraviti.
Ne morem si misliti drugače, kot da je moška sla posiljevalcev tam nekje na stopnji enoceličnega bitja. Oni kar bi, oni kar hočejo, pri tem ne izbirajo sredstev ne načina, ne mesa, če ni šlo zlepa, bo šlo zgrda. V Indiji tistih nedavnih posiljevalcev ni zmotila niti prisotnost izbranega moškega tiste posiljevane ženske. Spraznjevali so se dolgo, mučili dolgo, na smrt.
Zaradi posilstva umreti v tej naši poduhovljeni dobi je pa res dosežek visokega duhovnega nivoja človeštva. Tisoči protestirajo v Indiji. V deželi, kjer imajo mnoštvo bogov in boginj, religioznost na neznanski višini, tako visoko, da mi, ki nismo od tam, sploh doumeti ne moremo.
Indija je daleč, še s prstom po globusu morajo oči potrpežljivo slediti prstu do tja in kroglo je treba sukati. Bosna pa ni tako daleč, morda je vsak peti med nami doma od tam. Tudi tam se je dogajalo tako, a mi smo si mislili, da ni mogoče, da si ženske izmišljajo …
Ponekod v svetu obstajajo tudi smrtne obsodbe. Stvar lokalne percepcije torej, če se bo posiljevana ženska odločila vzeti pravico, pardon, kamen v roke, in posiljevalcu izbiti iz njegove buče posiljevanje enkrat za vselej. Stvar lokalne percepcije.
Morda pa se je Indijka zanašala na pomoč svojega izbranca, kdo bi vedel?
Ni čudno, da so bili tako korajžni, ko jih je bilo pa toliko! Vsak od tistih bi se usral, še preden bi pomislil na posilstvo, če bi bil sam takrat tam, v Indiji, v tistem busu.
Posiljena Indijka je umrla v bolnišnici.
.

  • Share/Bookmark
 

6 komentarjev

37

avtor Stric Marč

31.12.2012 @ 09:16

Ja, žalostna in še vedno aktualna tema. Posilstva v vojnah imajo še drugo dimenzijo. Ne gre le za mesno potešenje vojakov, ampak tudi za ponižanje sovražnega naroda.

38

avtor Nordstar

31.12.2012 @ 11:00

Dejanje ni vredno človeka in kazen mora biti najstrožja. Protestniki so zahtevali, da posiljevalce razrežejo na tri dele. Nimam nič proti.

40

avtor Seby

31.12.2012 @ 15:15

Preveč poudarjate posilstva žensk. Tudi moški so žrtve. Tudi njih posiljujejo v rit. Vendar moški še veliko bolj zamolčijo zločin kot ženske.

42

avtor pohajalka

31.12.2012 @ 16:34

Stric Marč, žalostna tema je vsako posilstvo. Ponižujoče je tako za žensko, kot narod, mislim tudi v smislu, ko je s posilstvom namen ponižati narod. V vsakem primeru gre za prevlado nad osebno integriteto, za to gre, da nekdo nad nekom naredi veliko škodo na telesu in psihi.

44

avtor pohajalka

31.12.2012 @ 16:44

Nordstar, poročajo o več tisočih demonstrantih po vsej Indiji. Gotovo se bo zakonodaja zaradi tako odločnega pritiska javnosti preokrenila na hujše kazni za posiljevanje. Smrt pa vendar ni najhujše, kar se lahko hudodelcu zgodi.

45

avtor pohajalka

31.12.2012 @ 17:11

Seby, poudarjam prav določen dogodek, posilstvo, ki se je zgodilo v Indiji in je posiljena ženska umrla.
Nekako logično je, da so tudi moški posiljeni, pa otroci obeh spolov so tudi posiljevani, o posilstvih molče ženske, moški in otroci obeh spolov, ker je ponižujoče za telo in duha.
V Indiji je še vedno ukoreninjen običaj, recimo eden od mnogih, ki se tičejo posilstev odraslih žensk, da mora biti poročena žena na razpolago tudi svakom. Če ne gre zlepa, je prisiljena in posiljena.
Boleča izkušnja so tudi taboriščni otroci, pravzaprav vsi otroci, ki so se rodili posiljenim materam, ti se v večini primerov spopadajo s hudimi duševnimi motnjami, včasih celo psihozami. Moški ob posilstvu ne zanosijo …

RSS vir za komentarje na objavo.

Trenutno obrazec za komentarje ni dosegljiv.

 

Blog in continuo | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |